SİNADA DERGİSİ TESCİLLENDİ

15 Ekim 2014, Çarşamba 09:51

     


Sinada Kültür ve Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, Sinada Dergisinin Tescillenerek Markalaştığını Söyledi. Derginin her sayısında Afyonkarahisar’da bulunan bir okula kütüphane kurulduğunu belirten Başdemir, “Çocuklarımızın ve Gençlerimizin Okumasını İstiyoruz. Hedefimiz bu” dedi

 

“2013 yılının eylül ayında ilk sayımızı çıkararak çıktığımız bu kutlu edebiyat yolunda ikinci yılımıza başlıyoruz dostlar. Henüz bir yılını yeni doldurmuş bir dergi olarak sizlere kısaca dergimizi tanıtmak, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere buradayız. Hemen ilk ve en güzel haberimizi verelim. Geçen hata elimize ulaşan marka tescil belgemizle artık biz de markamızı ve logomuzu tescil ettik. Dergimizde gördüğünüz eflatun rengi haşhaş ve Sinada adı dergi, yayıncılık, kitap vb birçok alanda artık bize ait oldu. Biz artık markayız! Geçen yıl dergimizin her sayısı 3 bin adet basıldı ve tüm Türkiye'ye 80'den fazla temsilcimiz aracılığı ile ulaştı. Her sayımızda 40 ila 50 arası yazarımızı konuk ettik. Yazarlarımızın bir kısmı, hatta neredeyse yarısı Afyon'dan ama mail adresimize (sinadadergisi@gmail.com) ülkemizin her yerinden mail geliyor. Biz de o yazılardan da seçerek dergi içeriğimizi oluşturuyoruz. Çünkü biz kökleri Afyon'da olan ama dalları tüm Türkiye'ye uzanmış bir ağacız. Amacımız ülkemizde genç nüfusa edebiyatı sevdirmek onları edebiyatın, sanatın içine katmaktır. Unutulmamalıdır ki kültürünü, dilini, edebiyatını unutan bir toplum zamanla asimile olur ve yok olur. Bizim bundan başka hiçbir maddi, manevi, siyasi vb. çıkarımız yoktur. Bu bağlamda, çıktığımız bu kutlu yolda herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

“İMZA VE SÖYLEŞİ ETKİNLİKLERİ YAPTIK”

 

Geçtiğimiz yıl 7 tane okullarına kütüphane kurduklarını belirten Hasan Başdemir, “Dergimizin üstlendiği görevlerden biri de bu zaten. Dergimizin her sayısında bir okulumuza kütüphane kuruyoruz. Biz bazı sayılarımızda bunu ikiye çıkardık. Çocuklarımız, gençlerimiz okusun istiyoruz. Okuyan, araştıran, eğitimli bir nesil hepimizin ortak hedefi. Yaklaşık 10 hafta boyunca kitap okuma saatleri düzenledik. Her hafta yaklaşık 40 kişiyle bir saat kitap okuduk ve yine kitaplar üzerine sohbet ettik. Okuma etkinliklerimiz kaldığı yerden devam ediyor bu hafta. Bizi takip edin bu konuda. Yazarlar getirttik, kitap fuarının organizasyonunda biz de yer aldık. Birçok yazar getirtip onlarla imza ve söyleşi etkinlikleri yaptık. İnşallah daha büyük ve güzel kitap fuarları da yaparız destek buldukça” dedi.

 

“2015 YILI EDEBİYAT TAKVİMİ HAZIRLADIK”

 

Gelelim Sinada'nın hedeflerine. Tabii ki daha çok okura ulaşmak, daha çok genç arkadaşımızı aramıza katmak temel hedefimiz. Şu anda nasıl ki arkamıza dönüp bakınca ekibimizle ve yaptıklarımızla gurur duyuyorsak yine bu şekilde devam edip gurur duyacağımız çalışmalar yapmak istiyoruz. Daha çok okulumuza kütüphane kurmak istiyoruz. 2015 yılı için özel bir edebiyat takvimi hazırladık yaşayan büyük yazarlarımızdan oluşan, o takvimi sponsor bulursak bastırıp dağıtacağız. Dergimizin artık iç sayfaları da renkli basılıyor. Ekibimizin temel kadrosu (temsilciler hariç) neredeyse tamamı artık Afyon'da. Böylece belli dönemlerde toplanıp faaliyetlerimiz hakkında fikir alışverişi yapacağız, içeriğimiz de neredeyse tamamen oturdu. Artık insanlar şunu demeye başladı: "Sinada'da yazın yayınlanmışsa iyi bir yazarsın." Sinada ilk adımlarını bile güçlü atıyor dostlar. Mutluyuz, gururluyuz ve durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayın, "Edebiyat, en güzel Afyon'dur!" ifadelerini kullandı.



.



.  
Son Eklenen Haberler